Nieuws en Aankondigingen

Aankondiging:

Aankondiging: bijeenkomst NAH Young

Maandag 4 november komt NAH YOUNG weer bij elkaar. Deze avond willen we het samen hebben over de drukke feestdagen die weer voor de deur staan.
Dagen die veel van je vragen als je zuinig met je energie om moet gaan: gezellig samen zijn, shoppen in overvolle winkels en nog veel meer op de agenda.
Hoewel je veel kan plannen en rekening kan houden met je vermoeidheid, komt er dan onverwacht toch weer iets tussen waardoor alles weer anders wordt.
Deze avond zullen we tips en ervaringen met elkaar delen en als er nog tijd en energie over is, kunnen we misschien nog een spel spelen. Hopelijk 
tot dan! 

Vragen waar we op in gaan zijn bijvoorbeeld: 
Hoe kijk je tegen deze feestdagen aan?
Wat zijn je plannen en/of voornemens?

Wat lukt waarschijnlijk wel en wat niet? 
Hoe bereid je je hierop voor/los je dit op?

Onderwerp: Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw
Voor wie: jongeren met NAH tussen de 18 en 35 jaar
Wanneer: maandag 4 november 2019, 19.00 - 21.00 uur
Waar: Wijkhuis de Fonkel, Prins Karelstraat 131, Helmond

Aankondiging: bijeenkomst NAH Young

Maandag 2 september komt NAH YOUNG weer bij elkaar. Deze avond willen we het samen hebben over administratie en financiën. Er komen twee gastsprekers van de organisatie MEE. Zij werken als onafhankelijke cliëntondersteuners en komen uitleg geven over wetgeving en vergoedingsmaatregelingen omtrent zorg na hersenletsel. Natuurlijk is er ook ruimte om zelf vragen hierover te stellen. We zien je graag op maandag 2 september, hopelijk tot dan! 

Vragen waar we op in gaan zijn bijvoorbeeld: 
Wat zijn de grootste verschillen tussen WAJONG, WIA, WMO en WLZ?
Hoe regel ik dat ik op mezelf kan wonen, kopen of huren? 
Wat als ik niet 100% kan werken, maar wel zelfstandig wil zijn? 
Hoe regel ik het met mijn vrijwilligerswerk? 

Onderwerp: MEE over administratie en financiën
Voor wie: jongeren met NAH tussen de 18 en 35 jaar
Wanneer: maandag 2 september 2019, 19.00 - 21.00 uur
Waar: Wijkhuis de Fonkel, Prins Karelstraat 131, Helmond

Aankondiging: bijeenkomst maart gaat NIET DOOR!!

Normaal gesproken organiseert NAH Young iedere eerste maandag van de oneven maanden een bijeenkomst voor jongeren met niet aangeboren hersenletsel. De bijeenkomsten worden georganiseerd in wijkhuis de Fonkel in Helmond. Vanwege de carnavalsvakantie is het wijkhuis gesloten, daarom gaat de bijeenkomst niet door. De eerstvolgende bijeenkomst is weer op 6 mei. 

Aankondiging: bijeenkomst NAH Young

Maandag 7 januari 2019 houdt NAH Young haar eerste bijeenkomst van 2019! We gaan het deze keer hebben over de jaarwisseling en we spelen wat spelletjes, om zo ontspannen het nieuwe jaar in te gaan. Iedereen met NAH tussen de 18 en 35 is van harte welkom op maandag 7 januari! Tot dan!

Onderwerp: de jaarwisseling en spelletjes spelen

Voor wie: jongeren met NAH tussen de 18 en 35 jaar

Wanneer: maandag 7 januari 2019

Waar: Wijkhuis de Fonkel, Helmond

Aankondiging: bijeenkomst NAH Young

Maandag 5 november houden we weer een bijeenkomst in Wijkhuis de Fonkel in Helmond. Dit keer komt Hans van Dam langs om vragen te beantwoorden over NAH en specifiek over de onzichtbare gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Hans van Dam is docent en consulent hersenletsel, gespecialiseerd verpleegkundige neurologie en auteur. Hans van Dam weet uitleg over hersenletsel heel duidelijk en in "gewone mensen taal" te brengen, het is dus zeker de moeite waard om langs te komen!

Normaal is NAH Young alleen voor jongeren met NAH, maar voor deze bijeenkomst mag iedere jongere met NAH twee naasten meenemen. LET OP; aanmelden is verplicht! Aanmelden kan via info@nahyoung.nl of via het contactformulier op deze site. 

Onderwerp: Hans van Dam over de onzichtbare gevolgen van NAH

Voor wie: jongeren met NAH tussen de 18 en 35 jaar

Wanneer: maandag 5 november 2018

Waar: Wijkhuis de Fonkel, Helmond

Aankondiging: bijeenkomst NAH Young

Maandag 3 september organiseren we een bijeenkomst van NAH Young. Deze keer komt er een fysiotherapeut langs om wat te vertellen over NAH en sport en bewegen. Natuurlijk is er ook ruimte om zelf vragen te stellen en we gaan ook zelf aan de slag. Tot 3 september! 


Onderwerp: NAH en sport en bewegen

Voor wie: mensen met NAH tussen de 18 en 35 jaar

Wanneer: maandag 3 september 2018, 19.00-21.00 uur

Waar: wijkhuis de Fonkel, Helmond

Aankondiging: obstacle run de Buffelrun Boerdonk

Afgelopen augustus (2017) hebben 12 deelnemers met NAH samen met hun buddy deelgenomen aan de Buffelrun in Boerdonk. Wegens het enthousiasme van de deelnemers word er dit jaar weer een NAH vriendelijke Buffelrun georganiseerd waarin we met een kleine groep het parcours af kunnen leggen. Heb jij, of ken jij iemand met NAH die deze uitdaging aandurft? Twijfel niet en schrijf je in! Tot dan! 


Waar: Boerdonk

Wanneer: 18 augustus 2018

Wat: Buffelrun, obstacle run, 4 km, 8 obstakels. 

Voor wie: mensen met NAH (+ een buddy, dit is verplicht)

Inschrijven: schrijf je samen met een buddy in en mail naar lclfysio.lise@gmail.com

Iedereen kan het parcours op zijn/haar eigen tempo afleggen. Indien een obstakel te uitdagend is kan er omheen gelopen worden. 


Aankondiging: bijeenkomst NAH Young

Maandag 7 mei organiseren we een bijeenkomst van NAH Young. Deze keer is het onderwerp wonen. Wil je zelfstandig gaan wonen of woon je al zelfstandig, tegen welke dingen loop je aan en welke dingen gaan goed? We gaan het er maandag 7 mei over hebben! Tot dan!


Onderwerp: wonen

Voor wie: mensen met NAH tussen de 18 en 35 jaar

Wanneer: maandag 7 mei 2018, 19.00-21.00 uur

Waar: wijkhuis de Fonkel, Helmond 

Aankondiging: bijeenkomst NAH Young

Maandag 5 maart is er weer een bijeenkomst van NAH Young. Het onderwerp in vrije tijd. Aan de hand van het spel een steekje los gaan we op een ontspannen manier met het onderwerp aan de slag. Hopelijk tot 5 maart!


Onderwerp: vrije tijd

Voor wie: mensen met NAH tussen de 18 en 35 jaar

Wanneer: maandag 5 maart 2018, 19.00-21.00 uur

Waar: wijkhuis de Fonkel, Helmond  Aankondiging: bijeenkomst NAH Young

Maandag 5 februari is er weer een bijeenkomst van NAH Young. Deze keer is er geen specifiek onderwerp, we gaan gewoon wat kletsen, er worden spelletjes meegenomen en er is wat te drinken om op een leuke manier het nieuwe jaar in te gaan met elkaar. Dus kom maandag 5 februari naar wijkhuis de fonkel voor een super gezellige avond!

Onderwerp: nieuwjaarsborrel
Voor wie: mensen met NAH tussen de 18 en 35 jaar.
Wanneer: maandag 5 februari 2018, 19.00-21.00 uur.
Waar: wijkhuis de fonkel, Helmond

Aankondiging: Datum bijeenkomst gewijzigd

Op maandag 1 januari 2018 gaat de bijeenkomst van NAH Young NIET door ivm nieuwjaarsdag. De bijeenkomst wordt verschoven naar maandag 5 februari 2018.