Ervaringen

Boogschieten

Omdat de reguliere bijeenkomst van NAH YOUNG deze maand precies in de carnavalvakantie viel hebben we de bijeenkomst geannuleerd en zijn we in plaats daar van met de groep van NAH YOUNG wezen boogschieten bij de Haagse rozenknop in Helmond. Tijdens de vorige bijeenkomst vertelde een van de leden over boogschieten. Na enthousiaste reacties heeft hij bij de vereniging gevraagd wat er mogelijk was en zodoende zijn we 11 maart met de groep langs geweest. 

Na een korte en duidelijke uitleg zijn we aan de slag gegaan, onder het boogschieten zelf hebben we veel fijne tips gekregen en we hebben vooral ook volop de ruimte gehad om gezellig te kletsen en lol te hebben. Al bij al is het een zeer geslaagde avond geweest. Dankjewel! 

Kookworkshop

Afgelopen december (2018) hebben we het jaar gezellig afgesloten met een kookworkshop bij lunchroom de Keyser in Helmond. We hebben een hele gezellige en geslaagde avond gehad met heelijk eten! 

Buffelrun 2018

Ook dit jaar was het weer mogelijk voor mensen met NAH om samen met een buddy mee te doen aan de Buffelrun. De opkomst was, zoals op de foto is te zien, weer goed. Dit jaar waren er zelfs meer mensen dan vorig jaar! Het was wederom super erg gezellig en uitdagend met hele leuke obstakels en hindernissen onderweg! Dankjewel Lifestyle center Laarbeek en de organisatie van de Buffelrun!!!

Unmasking braininjury

Gisteren (2 juli 2018) hebben we een zeer geslaagde bijeenkomst gehad. Deze keer zijn we creatief aan de slag gegaan met het maken van maskers die je hersenletsel weergeven. De resultaten en de verhalen erachter waren heel leuk en divers! 
unmaskingbraininjury.org

Ijsje eten bij Il Primo

Afgelopen maandag (4 juni) zijn we met NAH Young gezellig een ijsje wezen eten in Helmond! Het was een zeer geslaagde bijeenkomst!

Pannenkoeken bij Herberghe de Coeckepanne

Sinds dit jaar organiseren we ook uitjes los van de vaste thema bijeenkomsten van NAH Young. Maandag 16 april zijn we bijvoorbeeld pannenkoeken gaan eten bij Herberghe de Coeckepanne. We konden onze pannenkoeken in een aparte prikkel arme ruimte opeten, zo kon iedereen gezellig mee!


Symposium Nuenen

In november 2017 hebben we de kans gekregen om op het podium te spreken voor een grote groep mensen die werkzaam zijn in de zorg. Ook waren er mensen aanwezig die aanverwante banen hebben aan de zorg, bijvoorbeeld ambtenaren van de gemeente Helmond. We zijn dankbaar dat we dit podium hebben gekregen. We gaan ervan uit dat de aanwezige mensen NAH Young in hun gedachte houden als ze tijdens hun werk in contact komen met jongeren die NAH hebben.

Buffel Run

In augustus (van 2017) is er een obstakel run georganiseerd speciaal voor mensen met NAH. 13 mensen met niet aangeboren hersenletsel hebben meegedaan aan de Buffel Run in Boerdonk, waaronder een aantal mensen van NAH YOUNG. De Buffel Run werd al vaker georganiseerd, maar nog nooit voor mensen met NAH. De organisatie van de Buffel Run was meteen enthousiast toen Lifestyle center Laarbeek met de vraag kwam of er ook ruimte was voor mensen met NAH om mee te doen. 

Anderhalf uur na de laatste lichting deelnemers gingen we van start, waardoor er veel prikkels wegvielen. Het was een hele leuke dag met veel positieve geluiden (en modder en sloot water). Hopelijk kunnen we volgende jaar weer mee lopen en rennen!